Rättiksmunk & Annat

Kebabtallrik vet jag inte hur bra det är att äta egentligen, har hört att det är mycket glutamat i köttet och bean är inte alltid heller helt ren tydligen men det är ju inte så ofta jag hänger på pizzerior heller så som omväxling får det vara okej :)

_MG_8422 Lite bättre mat som man grillar själv hemma är fläskfilé med sallad, brieost och olika såser._MG_8471Nu till sommaren så unnar jag mig mer bär, så gott med färska!_MG_8475

Tacos är svennebanan-fredags-mys men lika gott för det. Jag brukar steka lite egen färs utan den socker-sprängda kryddan och istället ha på min egen krydda. _MG_8911

Rättiksmunkar- som raggmunkar och väldigt goda! Riv 130 gram rättika grovt och blanda med 1 ägg, 100 g färskost och 2 msk mjölk. Salta och peppra samt stek i panna. Jag serverade mina med en sked rårörda lingon som man gör genom att koka upp lingonen med lite sötning. 7 kolhydrater/portion_MG_8227För en gångs skulle hade jag med en tråkig plastig matlåda (vanliga dagar har jag vanligtvis något enkelt och snabbt med mig som ost, skinkrullar, några mackor eller ägg i någon form och sedan får man ju mat i skolan). Men när vi var på läger var det tacogratäng och då hade jag med en egen. Minns inte vilket recept jag hade men googla ”tacogratäng lchf” så är de flesta likadana. Jag hade dock ingen paprika i min, bara tomat. Såhär rolig såg den ut kall på morgonen när jag tog den ur kylskåpet: 😉
_MG_8188En kväll gjorde jag en fin liten paj, det blir ju alltid portionsformar eftersom jag är själv. Inga fint uppskurna bitar med någon krispig sallad bredvid direkt 😉 Pajskalet blev jättebra och i det fyllde jag med färsk bladspenat, de första basilikabladen från min egna odling och ett gäng räkor.

_MG_8577

_MG_8659 Favoriten lax med gröna antioaxidanter!_MG_8611Fantasilöst men gott. Och sådär välstekt som jag vill ha det :)

_MG_8692

Istället för chips kan man dippa fläsksvålar som man hittar på samma hylla. Min dipp smakar som favoriten sourcream&onion och har vitlökspulver och lite stevia i sig.
_MG_8783

Världens enklaste omelettpannkakor gör jag på tre ägg, 0,5 dl mjölk och lite salt. Sedan steker jag dem i pannan och har antingen några skivor ost på eller så kryddar jag över lite timjan. Tricket med timjan lärde jag mig av våra franska kompisar och det är jättegott!

_MG_8817

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Rättiksmunk & Annat

  1. The Nike Air Max 95, a runner from the Nike Air Max line, is designed by Sergio Lozano utilizing a wavy design intended as an interpretation of the human anatomy. Hands down the most well known Nike Air Max 95 colorway is the original Neon, a gradient pair that features shimmering tones of neon for pop. If you want to know more information about Nike Air Max 95 release dates, and colorways and the last style, welcome to visit our oneline store at any time.
    Jimmy Choo Heels http://www.globaldynamicsthailand.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>